Inhoud van deze pagina:

Groot fan van karaoke? Wij geven je de beste karaoke set

Als je een groot fan van karaoke bent, dan nodigen we je zeker uit om verder te lezen. In dit artikel benoemen we namelijk niet één of twee, maar liefst de tien allerbeste karaoke sets die je vandaag de dag op het internet kunt vinden. Karaoke is groot, groter dan ooit. Sinds de opkomst van een app als TikTok is er steeds meer vraag naar hoogwaardige karaoke sets. Waar je die kunt vinden en wat je moet kopen (plus waar je op moet letten) ontdek je in dit artikel.

Onze zoektocht naar de ideale karaoke set

Waarom karaoke sets? Vraag je je misschien af. Het antwoord is reuze simpel: wij zijn groot liefhebbers karaoke. Sterker nog: het is een echte guilty pleasure van ons. Met veel plezier kunnen wij ons volledig overgeven aan zang. Die komt vanuit onze tenen, of hij nu zuiver is of niet. Karaoke doe je puur voor het plezier, niet om de allerbeste zanger te zijn. Karaoke is dé ultieme gezelligheidsactiviteit, geschikt voor elk feestje – met familie, vrienden of juist collega’s.

Ons oordeel: deze raden we aan per situatie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste karaoke-set met krachtig geluid:JBL Partybox 310: deze is erg groot & krachtig en ook vervoerbaar dankzij de accu die een hele dag meekan.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste vervoerbare karaoke-set om mee te nemen:JBL Partybox On The Go: deze geeft erg vol, krachtig geluid en is klein genoeg om mee te nemen naar buiten-feestjes.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste goedkope karaokeset onder 100 euro:Vonyx SBS50: veel slechter dan JBL, maar dan ook veel goedkoper. Zie onze budget-top 10 onderaan dit artikel.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

De JBL Partybox 310 is onze nummer één aanrader op het gebied van karaoke

Let op: je moet apart microfoons bestellen voor dit apparaat. Dat kunnen JBL-microfoons zijn, maar het kan ook van ieder ander merk.

Oké, van alle karaoke-sets die we getest hebben, is dit apparaat een blijvertje gebleven. We hebben hem meegerold (met de wieltjes eronder) naar vrienden, picknicks, stranden en huisfeestjes… en hij staat nog altijd blinkend schoon in onze woonkamer. Het leuke van dit apparaat is bovendien dat hij een speciaal houdertje heeft waar je je smartphone of tablet in kunt zetten zodat iedereen de teksten kan zien.

Het geluid wat eruit komt is bovendien erg indrukwekkend: hij heeft een diep en krachtig vermogen dus je hoeft niet bang te zijn voor schel of blikkerig geluidskwaliteit. Integendeel: hij klinkt erg vol. Normaliter zouden wij zeggen dat hij te vol klinkt en dat we wat meer subtiele klanken zouden willen, maar we hebben hem nu twee jaar getest en nog nooit heeft iemand erover geklaagd.

En een ander groot pluspunt is: hij kan een héle dag mee op de accu. We hebben ons nog nooit zorgen moeten maken of hij nog meekon. Hij liet ons dus nooit in de steek op stranden en in picknicks. Bovendien kun je je telefoon of microfoon-receiver eraan opladen omdat de JBL 310 ook meteen als powerbank dient. Aan alles is dus gedacht!

Goedkoper alternatief: de Partybox On The Go mét meegeleverde microfoon

Ben je ook tevreden met wat lager vermogen, heb je geen zin om steeds veel plek vrij te maken in je kofferbak als je ermee op pad gaat en geef je tóch geen mega grote feesten van 30+ mensen? Dan is de veel kleinere Partybox On The Go een verrassend krachtig ding. Hij gaat niet zo lang mee op de accu als de hierboven genoemde Partybox 310, maar je kunt er alsnog een volledige middag of avond mee vooruit. Sowieso werkt hij ook altijd als je hem aan je stopcontact aansluit.

Leuke bonus is dat er een microfoon al bij meegeleverd zit. Draadloos en zonder receiver. Die is gewoon ingebouwd. Je kunt uiteraard extra microfoons erbij kopen en dat raden we ook aan als je een duet wilt zingen.

Heb je nou écht heel veel budget, dan kun je ook voor de Partybox 710 of 1000 gaan

Let op: je moet apart microfoons bestellen voor dit apparaat. Dat kunnen JBL-microfoons zijn, maar het kan ook van ieder ander merk.

De Partybox 710 is eigenlijk een extra gepimpte versie van de 310, dus je kunt sowieso niet missen als je deze kiest. De reden dat we hem niet als #1 aanraden is gewoon omdat het onnodig extra duur is terwijl de 310 al indrukwekkend genoeg is. De 710 heeft echter wel het driedubbele vermogen van de 310 dus als je echt een krachtpatser wilt hebben, dan mag je zeker voor deze kiezen in plaats van de 310. Let wel: de 310 zetten we al nooit op maximaal volume tijdens huisfeestjes, dus voor huisfeestjes is de 310 al overvloedig krachtig.

Tsja, wie voor echt extreem wil, kan voor deze 1000-versie kiezen. Deze kán wel verplaatst worden maar dat raden we sterk af omdat hij extreem groot is en nauwelijks in je auto past. Als je deze wilt kiezen, dan moet hij echt in je huis- of feestkamer blijven.

Waarom wij karaoke sets zijn gaan reviewen

Het mag geen verrassing heten dat wij het erg leuk vinden om karaokesets te reviewen. Karaoke is voor ons echt een hobby. We doen het met veel plezier, onder andere als feestelijke afsluiter van onze bedrijfsuitjes. Ook wagen we ons in een lang weekend weleens aan een karaokesessie. Vroeger moest je speciaal naar een karaokebar om karaoke te zingen. Gelukkig kan het vandaag ook thuis: wij moesten en zouden er alles over te weten komen.

De karaoke set: waarom je er kritisch op moet blijven

Moet je zomaar de eerste de beste karaoke set in huis halen? Nee, natuurlijk niet. We raden je aan je eerst goed in het aanbod te verdiepen. Dat is ook precies de reden dat we over karaoke sets zijn gaan schrijven: zodat jij een beter beeld krijgt van welke sets de moeite waarde zijn.

Scepsis over karaoke sets overwonnen

In eerste instantie waren we best sceptisch over het aanbod karaoke sets. De ambiance van een karaoke bar is thuis moeilijk na te bouwen. Hoe zorg je immers voor het juiste sfeertje, de knusse gezelligheid en het vrijbuiterschap van het nachtleven? Gelukkig spelen de juiste karaokesets hier uitstekend op in: met wat slimmigheidjes breng je het feestje bij jou in huis.

Wat beloven karaoke set makers zoal? Is dit gebakken lucht of meer dan dat?

De makers van karaoke sets beloven je graag dat hun set zorgt voor de optimale karaoke beleving. Maar ja, gezelligheid vind je niet in een box. Wat je nodig hebt is mensen om mee om voor te zingen. Je hebt een reden tot een feestje nodig, hapjes, drankjes, muziek en meer. De karaoke set is de kers op de taart, maar zonder taart is het maar een nietig hapje.

Op deze criteria beoordeelden wij karaoke sets

Een goede karaoke set voldoet wat ons betreft in ieder geval aan het volgende:

 • De set mag niet te duur zijn


 • De set mag ook niet te zwaar zijn – je moet hem gemakkelijk overal mee naartoe kunnen nemen


 • De set moet een woning of kantoor in een handomdraai in een feestzaal omtoveren


 • Verder moet een karaoke set een uitstekende microfoon hebben


 • Twee of meer microfoons is natuurlijk nog beter


 • De karaoke set met makkelijk te installeren en te gebruiken zijn


 • Het beste is als je de set ook volledig kunt personaliseren en naar je hand kunt zetten


 • We letten heel goed op hoe de karaoke set beoordeeld is


 • Verder vinden we het belangrijk dat het merk van de set een goede reputatie heeft.

Testen van karaoke sets: gebruikte onderzoek data

Het uittesten van karaoke sets doen wij met veel geduld, passie en liefde. Bovenal vinden we het belangrijk de sets in de praktijk uit te testen. Zo weet je zeker dat alle sets in deze lijst door ons al redactie in hun geheel zijn getest en wel tijdens een uniek karaoke evenement op kantoor.

Onze top 10 karaoke sets voor een veel lager budget

Tot slot delen we met je onze 10 tips voor als je het echt onder de 100 of rond de 200 euro wilt houden:

Karaoke set 1: de Vonyx SBS50P karaoke set met microfoon, Bluetooth, accu & discobal is de beste algemene keuze

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de Vonyx SBS50P is wat ons betreft de beste keuze karaoke set voor kleine budgetten. Hier zijn verschillende redenen voor te geven. Allereerst wordt deze set superpositief beoordeeld door gebruikers. Je krijgt er onder andere een fraaie discolamp bij, waarmee je elke ruimte omtovert in een discozaal. De accu gaat lang mee en de audio is va goede kwaliteit. Je kunt moeiteloos muziek streamen via Bluetooth en krijgt een uitstekende microfoon.

We hadden het al verklapt: de Vonyx SBS50P is onze grote favoriet. Dat komt door…

 • De grote ingebouwde accu, die het mogelijk maakt de set overal te gebruiken


 • De ruimte vullende lichtshow dankzij de discolamp


 • De makkelijke draadloze muziekconnectie via Bluetooth


 • De hoge kwaliteit microfoon, waarvan je het volume zelf kunt instellen


 • Een vermogen van liefst 50 Watt – ruim voldoende voor elk feestje


 • De extra baseffecten dankzij de Subwoofer.

Karaoke set 2: de iDance CYCLONE400BK Karaoke Set is de beste budgetoptie

Ken jij de iDance Cyclone 400 BK karaoke al? Wat ons betreft is dit de allerbeste budgetoptie.

 • Dat zit hem in de LED verlichting opties


 • De USB- en AUX-ingangen


 • De bijgeleverde microfoon van hoge kwaliteit


 • Natuurlijk de bijzonder scherpe prijs


 • Het feit dat de speaker maar 900 gram weegt en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is


 • Je gemakkelijk contact maakt met Spotify of YouTube via Bluetooth


 • De bas met maar liefst 50 Watt aan vermogen


 • Behalve de speaker zelf, krijg je ook een microfoon en USB-oplaadkabel.

Karaoke set 3: de Vonyx SBS55B karaoke set voor kinderen heeft de meeste extra’s

De Vonyx SBS 55B lijkt sterk op onze eerste keuze karaokeset, maar er zijn enkele subtiele verschillen.

 • Deze karaoke set beschikt over ingebouwde accu en levert bijzondere lichteffecten


 • De set komt inclusief twee microfoons – geschikt voor duetten


 • Makkelijk draadloos muziek streamen via Bluetooth


 • Inclusief USB kabel (maar geen USB netadapter)


 • Deze Vonyx set is makkelijk draagbaar


 • Het microfoonvolume is zelf in te stellen, ook kun je kiezen voor echo-effecten


 • De Vonyx set levert een vermogen van liefst 50 Watt en een goede baslaag.

Karaoke set 4: de Denver Karaoke Set inclusief microfoon heeft het fraaiste ontwerp

Een karaoke set die zeker niet mag ontbreken in deze lijst is de Denver Karaoke Set TSP-301.

 • De TSP-301 beschikt over een unieke 8 inch speaker met TWS en Bluetooth functie


 • Je hebt de mogelijkheid meerdere speakers tegelijk te koppelen voor een bijzonder surround geluidseffect


 • Inclusief fraaie microfoon


 • De batterij is volledig oplaadbaar en heeft een lang leven


 • Met USB-ingang, SD-kaartsleuf en een 3.5 millimeter AUX-ingang


 • Met een handige trolleyhandgreep en voorzien van ingebouwde wieltjes.

Karaoke set 5: de E-Kids L.O.L. Surprise Portable karaoke set met microfoon is de beste optie voor kinderen

De E-Kids L.O.L Surprise Portabel karaoke set is ideaal voor kinderen.


 • Dé ideale set voor kinderfeestjes


 • Inclusief de drie benodigde AA-batterijen


 • Met microfoon en ingebouwde muziek


 • Vol speciale knoppen voor bijzondere geluidseffecten


 • Knipperlichten voor bijzondere lichteffecten


 • Het ontwerp is lichtgewicht en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Karaoke set 6: de Fenton SBS30W past in elk huishouden

De Fenton SBS30W is een karaoke set met een bijzonder fraai en subtiel ontwerp.

 • Je krijgt niet één, maar twee microfoons meegeleverd


 • Bovendien produceert de SBS30W de fraaiste lichteffecten


 • Koppel je karaoke set gemakkelijk via Bluetooth


 • Inclusief unieke display en gekleurde LED verlichting


 • Voeg unieke echo-effecten toe


 • Inclusief video uitgang voor televisie aansluiting


 • Ook voorzien van audio lijnuitgang en AUX-ingang.

Karaoke set 7: de iDance BC100X Karaoke Set heeft het kleurrijkste ontwerp

De iDance BC100X is een karaoke set die tot de verbeelding spreekt, onder meer dankzij het kleurrijke design.

 • Daarnaast is de iDance karaoke set voorzien van discolicht en roze microfoon


 • Dankzij de Voice Changer kun je je stem vervormen en veranderen


 • Maak gemakkelijk connecties via Bluetooth


 • Super lichtgewicht en super draagbaar


 • Een piekvermogen van liefst 100 Watt


 • Voorzien van mooie discobal


 • Nadeel: maximale speeltijd van 3 uur, dus niet geheel geschikt voor een avondvullend programma.

Karaoke set 8: de Fenton LIVE2104 verrijdbare karaokeset is de meest luxe optie

Ook de Fenton LIVE2014 is een absolute aanrader. Dit is waarom:

 • Deze luxe karaoke set is volledig verrijdbaar (dankzij vier handige wielen)


 • Hij is voorzien van dubbele microfoon, disco LED en MP3 speler


 • Inclusief handige afstandsbediening


 • Maakt Bluetooth connectie mogelijk, evenals een connectie via AUX en MP3


 • Met super krachtige ingebouwde 400 Watt versterker


 • Dankzij de record functie kun je jezelf opnemen


 • Je kunt de LED verlichting zelf aan- of uitschakelen


 • Met echo- en bascontrole.

Karaoke set 9: de Fenton KSM15R komt met unieke microfoonstandaard en discomat

De Fenton KSM15R is een karaoke set die tot de verbeelding spreekt. Dit is wat je ervan mag verwachten:

 • Eén van de weinige karaoke sets met een meegeleverde discomat (inclusief LED discolampen)


 • De dubbele karaoke microfoons maken echo mogelijk


 • Met USB-MP3 speler


 • Maak eenvoudig connectie met muziekbronnen via Bluetooth


 • Dé ideale karaokeset voor jongeren en volwassenen.

Karaoke set 10: de Caliber HPG619BTL Bluetooth Speaker kun je met een app bedienen

Ook de Caliber HPG619BRL Bluetooth Speaker is een speaker die je avondje een écht succes maakt.

 • Volledig draadloos te bedienen via een app


 • Inclusief kleurrijk Party Licht


 • Krachtige ingebouwde accu, goed voor acht afspeeluren


 • Bluetooth verbinding


 • De ingebouwde subwoofer zorgt voor een krachtige baslaag


 • Dankzij de draagriem kun je de speaker gemakkelijk verplaatsen


 • Met AC-stroomadapter.

Beste karaoke sets: wat hebben vergelijkingssites erover te melden?

De Consumentenbond, Radar en Kassa hebben helaas weinig te zeggen over karaoke sets. Dus zijn we op zoek gegaan naar alternatieve bronnen. We kwamen uit bij Muziekguru en delen de top drie:

 • Op één staat de Fenton KSM15W. Deze is wat aan de dure kant, maar biedt wel de beste kwaliteit.


 • Op de tweede plek staat de iDance Cyclone400BK. Deze is compact qua uitvoering, stevig en degelijk.


 • De derde plek gaat naar de Vonyx SBS50P. Deze heeft een unieke, krachtige Bluetooth functie en voordelige prijs. Al is de kwaliteit wel iets minder dan de andere twee.

Gebruikte bronnen voor dit karaoke set onderzoek

We hebben deze bronnen gebruikt voor het schrijven van dit karaoke set artikel:


Ontdek meer over muziek en geluid

In conclusie: jouw karaoke set vervolgstap

In dit artikel hebben we de 10 allerbeste karaokesets met je gedeeld. Op het gebied van karaoke is vandaag de dag ontzettend veel mogelijk. We raden je aan je eerst goed te verdiepen voor je tot een aankoop overgaat (onder andere via dit artikel). De tien sets in dit artikel zijn stuk voor stuk van ongekend hoge kwaliteit. Dus waar wacht je nog op: koop er nu één.

Heel veel zingplezier gewenst!