De top 7 met de beste bluetooth speaker(s) voor thuis

Je hebt de draagbare bluetooth speaker die je meeneemt voor elk buitenshuis muzikaal momentje en je hebt de normale bluetooth speaker of set speakers voor thuis die je niet regelmatig hoeft of wilt verplaatsen. Deze speaker heeft een vaste plek in huis, tenzij je je hele woonkamer opnieuw gaat inrichten en alle meubels gaat verschuiven. Het gewicht en formaat van deze bluetooth speaker voor thuis is dan ook het meest opvallende verschil ten opzichte van de draagbare modellen. Maar er is meer…

Zoeken naar een nieuwe bluetooth speaker voor thuis

Misschien heb je de oude set speakers van je vader nog in huis liggen en overweeg je die eindelijk eens te gaan installeren. Je komt er dan al gauw achter dat de aansluitingen niet altijd meer overweg kunnen met de overige apparatuur die je verzameld hebt. Het wordt tijd om over te stappen op speakers van deze tijd en die van je vader vaarwel te zeggen. Het leuke van de nieuwste bluetooth speakers is dat je ze lang niet altijd meer alleen maar in het zwart krijgt. Dat biedt perspectief, al maakt het kiezen misschien ook lastiger.

Onze kwalitatief beste bluetooth speakers voor in de woonkamer

 • Met klassieke uitstraling – Edifier S2000MKIII met houten zijkanten
 • Met moderne looks – Denon Home 350 in het zwart of wit/grijs
 • Compacter model – BOSE Home Speaker 500
 • Voor de geluidsfreak – Teufel Ultima 40
 • Als kunstobject in je woonkamer – Bang & Olufsen BeoPlay A9
Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste bluetooth box met klassieke uitstralingEdifier S2000MKIII: Deze klassieke bluetooth box met donkere en warme uitstraling komt het best uit onze test.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste bluetooth box met een moderne look:Denon Home 350: Deze smaakvolle speaker met moderne look levert naar onze mening super geluidskwaliteit.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste compacte modelBOSE Home Speaker 500: Een iets kleiner model, maar we kunnen gerust zeggen dat je niet op geluidskwaliteit inlevert.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Waarom reviewen wij deze keer bluetooth speakers voor binnenshuis?

De draagbare bluetooth speakers zijn een stuk goedkoper en moeten vanwege hun kleinere formaat eerder aan andere eigenschappen voldoen dan de bluetooth speaker voor thuis. Daar verwacht je toch wat meer van. Het gaat namelijk niet zozeer om gewoon wat leuke muziek buiten draaien, maar binnen elk details van goed geluid tot zijn recht laten komen. Je woonkamer, hoe je meubels staan, hoe gevuld je woonruimte is, is allemaal van invloed op geluid.

Waarom goed onderzoek doen naar bluetooth speakers voor thuis?

Voor een enkele bluetooth speaker of een goede set ben je al gauw een paar honderd en soms misschien wel een paar duizend euro kwijt. Dit ligt niet alleen aan het budget dat je te besteden hebt – want hoe meer geld we hebben, hoe duurder de spullen zijn die we kopen – maar ook aan de echte kwaliteit van het geluid. Als je al in de muziekindustrie werkt of veel met geluidskwaliteit te maken hebt, hoor je echt wel het verschil tussen een speaker van 100 of 1500 euro.

Hoe kan een bluetooth speaker nou duizenden euro’s kosten?

Dit is misschien moeilijk te geloven, maar je hebt gewoon al bepaalde merken die bekend staan om hun professionele geluidskwaliteit. Daar betaal je al meer voor. Dan heb je nog de speakerfabrikanten die aandacht hebben voor design. Een merk als Bang & Olufsen maakt geen rechttoe rechtaan producten. Kijk maar eens naar andere artikelen, zoals koptelefoons of draadloze oordopjes: ze hebben allemaal een designelement dat andere merken niet hebben.

Maar welke specificaties zijn dan van belang?

Als je voor design gaat, is er geen twijfel meer mogelijk, want dan is B&O het meest gewilde merk. Wie klassiek of gewoon een modern model bluetooth speaker in huis wil halen, let ook nog op het volgende:

 • Enkele of dubbele speaker
 • Extra attributen
 • Alle basisbenodigdheden voor installatie aanwezig
 • Met of zonder versterker
 • Aan te sluiten op meerdere speakers of andere apparaten in huis
 • Formaat

Hoe we de bluetooth speakers voor thuis getest hebben

Hier hadden we ons dus in vergist, want we dachten door de bluetooth functie dat we elke losse of set speakers redelijk snel konden installeren en uitproberen. Een test die we hadden verwacht op een enkele dag te kunnen doen heeft ons uiteindelijk bijna een hele week gekost. Dat was niet erg, want daarmee kunnen we jou als lezer de beste adviezen geven. Het begint volgens ons bij nieuwe speakers kopen dus vooral bij ruimte in je agenda reserveren voor de aansluiting ervan.

De top 7 met beste bluetooth speakers voor in huis

1. Edifier – S2000MKIII 2.0 speakerset met houten uitstraling

Het hout heeft een donkere en warme uitstraling en dit past bij zowel moderne als klassieke interieurs.

Pluspunten:

 • Het geluid dat uit deze speakers komt is werkelijk geniaal.
 • Je voelt als je de speakers in je handen hebt al dat je met kwaliteit te maken hebt.
 • Vooral de bas komt goed naar voren.

2. Denon – Home 350 multiroom bluetooth speaker

De moderne looks van deze speaker laten hem – ondanks zijn aardig flinke formaat – wat minder opvallen in huis.

Pluspunten:

 • De bediening bovenop de speaker is heel makkelijk.
 • Ook Denon levert super geluidskwaliteit en je zult het verschil met je oude speaker dan ook goed merken.

3. BOSE – Home Speaker 500

Dit is een iets kleiner model en je krijgt hem in het wit/lichtgrijs en zwart.

Pluspunten:

 • De lichtere kleur valt bijna niet op in je interieur. De zwarte valt wel meer op, maar gelukkig is het formaat niet te groot.
 • Het geluid is goed, ondanks de compacte vorm.
 • Sommige testpersonen vinden het schermpje bij deze bluetooth speaker een leuke toevoeging.

4. Sonos – Roam bluetooth speaker

Alle apparaten van Sonos hebben ene redelijk strakke en neutrale uitstraling. Bij meerdere apparaten van hetzelfde merk sluiten ze altijd goed bij elkaar aan.

Pluspunten:

 • Dit is een model dat zowel in huis als buitenshuis goed geluid levert. Dus als je toch op zoek bent naar een combinatie voor meerdere locaties, doet deze het prima.

Minpunten:

 • Hij levert wel andere geluidskwaliteit dan vele andere speakers in deze review, maar je kunt de prijzen dan ook niet met elkaar vergelijken.

5. Teufel – Ultima 40

Voor wie de speakers juist niet wil laten blenden met de objecten in de rest van de woonkamer, zijn er deze Teufel speakers.

Pluspunten:

 • Dit is echt iets voor de muziekliefhebber of de fan van optimaal geluid bij films en series.
 • Het geluid is echt fantastisch en de speakers zie je niet over het hoofd.
 • De prijs voor deze set speakers vinden we op de redactie eigenlijk best meevallen gezien het effect wat je ermee haalt.

Minpunten:

 • Het schoonhouden van deze speakers is een ander verhaal, want ze lijken stof als een magneet aan te trekken en door de zwarte buitenkant blijf je poetsen. Leg de Swiffer maar klaar.

6. LG – XBoom 360 bluetooth speaker

Dit is al iets meer design dan je bij de eerste vijf speakers in deze review ziet.

Pluspunten:

 • Het model is ongeveer een halve meter hoog en daardoor valt het op een leuke manier op in je woonkamer.
 • Je kunt hem zelfs midden in de kamer zetten, want het geluid wordt rondom verspreid in plaats van een richting op.
 • Onder de kap zit een lichtpunt dat kan veranderen met het geluid. Dit is vooral leuk in het donker, met kinderen of als je dit zelf sfeervol vindt.

7. Bang & Olufsen – BeoPlay A9 (4e generatie)

Wil je echt een kunstobject in huis halen dat ook nog eens geluid produceert? Dan is deze speaker van B&O een echte eyecatcher in je woonkamer.

Pluspunten:

 • Je krijgt de speaker in vier kleuren: brons/walnoot, wit, zwart en goud/eiken.
 • Vooral de twee wat meer aparte kleuren spreken ons op de redactie aan.
 • Het geluid is werkelijk onvoorstelbaar.
 • Het materiaal is van hoogwaardige kwaliteit, zoals je van B&O mag verwachten.

Minpunten:

 • Dit is die speaker van een paar duizend euro en ondanks dat we het gaaf vonden om deze te testen, zouden we hem zelf niet snel kopen. Hij lijkt ook een beetje op een van de Starlink satellieten, mocht je die eentje in je tuin hebben.

Beste bluetooth thuisspeakers getest door Consumentenbond, Kassa en Radar

Bij Radar gaan ze in op merken van bluetooth speakers en of duurdere speakers ook automatisch beter geluid produceren dan goedkopere speakers. In de test zie je vooral veel draagbare modellen, maar het zegt natuurlijk wel iets over de merken waar je wat van kunt leren. De Consumentenbond legt verder uit hoe zij bluetooth speakers getest hebben en hier kun je voor jezelf nog wat specificaties uithalen die je wellicht belangrijk vindt. Kassa heeft flink wat jaren geleden wel bluetooth minispeakers getest, maar geen thuisspeakers.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Ontdek ook onze andere muziektips

Afronding bluetooth thuisspeakers

Ben jij iemand die echt verschil in geluidskwaliteit kan horen en ben je ook nieuwsgierig naar de geluidsapparatuur als je een keer bij vrienden of in een speciaalzaak bent? Dan zul je niet tevreden zijn met een bluetooth speaker van een paar honderd euro. Jij hoort de details en kunt ook niet meer doen alsof je dit niet hoort. Voor jou kan de keuze wellicht iets lastiger zijn en we kunnen je daarom dan ook alleen maar adviseren om je tijd te nemen en genoeg te testen voordat je je geld uitgeeft aan een nieuwe set met bluetooth speakers voor thuis.