De top 8 met beste draadloze oordopjes

Kun je je de eerste keer nog herinneren dat je iemand met draadloze oordopjes zag? Waarschijnlijk was dat toen iemand er eentje kwijt was, want het zijn zo’n kleine dingen geworden, dat je ze ook makkelijk kwijtraakt als je ze niet goed opbergt. Met name bij het sporten vindt niet iedereen ze even handig. Ook het feit dat er geen kabeltje met van de oortjes naar een stekkertje in je apparaat loopt, viel je in het begin op. Nu vind je draadloze oordopjes de normaalste zaak van de wereld.

Onze speurtocht naar de meest ideale draadloze oordopjes

Als je dan toch eenmaal overstag gaat en draadloze oordopjes wilt gaan proberen, dan wil je ook de beste kopen. We moeten toegeven dat je voor redelijk geluid best wat euro’s neertelt. Voor een paar tientjes ben je er namelijk nog niet. Natuurlijk zijn er goedkopere en duurdere draadloze earbuds. Je koopt daarom wat binnen je budget past of spaart nog even verder als je toch die allerbeste oordopjes wilt hebben die je nu nog niet kunt betalen. Maar welke zijn het ook echt waard?

Onze beste draadloze oordopjes in het kort

  • Beste prestaties – BOSE Quiet Comfort
  • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit – Jabra Elite Active 75T
  • Beste combinatie met andere Apple apparaten – Apple Air Pods Pro
  • Meest voordelige draadloze oordopjes – JBL Live PRO+
Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste draadloze oordopjes met het fijnste geluid:Bose Quiet Comfort: deze vinden wij de #1 keuze vanwege de uitstekende kwaliteit.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste draadloze oordopjes van het meest bekende merk:Apple Airpods Pro: deze zijn een uitstekende keuze voor wie houdt van het #1 populairste merk.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Draadloze oordopjes met de langste batterijduur:Sennheiser Momentum: staat niet per se bekend om de kwaliteit, maar wel om de lange batterijduur.
>> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

Wie zijn wij om draadloze oordopjes te reviewen?

Wij zijn er niet altijd fan van en dat heeft vooral te maken met het risico op verlies. Ja, je merkt het wel heel snel als het geluid ineens wegvalt, maar dat betekent nog niet dat je het oortje ook makkelijk terug hebt gevonden. In het drukke verkeer als je aan het fietsen bent en een kruispunt over bent gestoken, kan het zomaar zijn dat er al over je oortje heen is gereden. Met de gevoelige techniek die erin verwerkt zit, is er dan geen beginnen meer aan om ze te redden.

Waarom je altijd oplet bij draadloze oordopjes uitkiezen

Er zijn nogal wat verschillende specificaties waar je uit kunt kiezen en de ene is voor jou wellicht belangrijker dan de andere. Hoe is de kwaliteit bijvoorbeeld als je er ook de telefoon mee kunt opnemen en mee kunt bellen? Zit er noise cancelling in de oordopjes verwerkt, waardoor omgevingsgeluid geminimaliseerd wordt? Ook de duur van de batterijen is van belang, want je wilt niet midden in een belangrijk gesprek ineens de andere persoon kwijt zijn door een lege batterij.

Kun je niet beter oordopjes met een kabeltje pakken dan?

Eigenlijk moet je vooral kiezen wat bij jouw activiteiten en jouw gebruiksgemak past. Als je al eens eerder draadloze oordopjes gekocht hebt en je was ze binnen een week kwijt, wil je je er nu misschien niet meer aan wagen en ben je beter af met een bekabeld setje. Die kunnen echter in de knoop gaan zitten, minder technologische snufjes hebben of niet zo prettig in je oren aanvoelen. Hierdoor ga je toch weer twijfelen of je wireless earbuds nog een kans wilt geven.

De voornaamste criteria bij draadloze oordopjes

  • Vorm van oordopjes en draagcomfort (als het niet lekker zit, krijg je hoofdpijn of andere klachten)
  • Hoe lang gaat de batterij van de oordopjes mee? (En is het opbergdoosje een lader?)
  • Zijn het oordopjes met noise cancelling en belfunctie die vergaderen bijvoorbeeld prettiger maakt?
  • Wat kosten de draadloze oordopjes en zijn er verschillende kleuren? (Je wilt niet altijd de meest opvallende kleuren in je oren hebben.)

Onze onderzoeksdata naar aanleiding van de test met draadloze oordopjes

We zijn meerdere tests met oordopjes aan het doen, bijvoorbeeld ook wat de besten tot een bedrag van 100 euro zijn of wat de beste met noise cancelling zijn. Daarom hebben we in totaal wel meer dan 100 draadloze sets met oordopjes besteld en uitgeprobeerd. We kregen de test niet eens op de eerste dag af en hebben goed na moeten denken over de subcategorieën voordat we het eens waren over de score van elk merk draadloze oordopjes. Sommigen steken ver boven de rest uit.

De top 8 met beste draadloze oordopjes

1. BOSE – Quiet Comfort Earbuds

De oordopjes zijn in het zwart en wit te krijgen en de prijs ligt net boven de 250 euro.

Pluspunten:

  • Deze draadloze oordopjes scoren het beste als het om draagcomfort en het uitsluiten van ruis gaat.
  • Het geluid is super en ook precies wat je van het merk BOSE verwacht.

Minpunten:

  • De batterij doet het iets minder lang, dus je moet tijdig opladen.
  • Verder moet je niet te veel tussen je verschillende devices willen schakelen, want dat is met deze set wat lastiger.

2. Jabra – Elite Active 75T

De oordopjes van Jabra zijn in vijf kleuren te krijgen: zwart, wit, blauw, roze en grijs. (Wij vinden de donkerblauwe het mooist.)

Pluspunten:

  • Deze oordopjes kosten iets minder dan 150 euro en dat vinden we op de redactie echt een redelijke prijs voor de kwaliteit die je krijgt.
  • Wij vinden het design ook mooi en dat kun je niet van alle draadloze oordopjes zeggen.
  • De batterij gaat ontzettend lang mee, waardoor je niet vaak hoeft op te laden.

Minpunten:

  • Net als bij bijna alle draadloze oordopjes met noise cancelling, kunnen ze niet goed met harde wind omgaan. Dat versterkt het geluid op een of andere manier, in plaats van de ruis juist te dimmen (wat het zou moeten doen).

3. Apple – Air Pods Pro

Bij deze draadloze oordopjes kun je uit twee doosjes kiezen: de MagSafe case en de normale case. De prijs ligt net boven de 200 euro voor die met MagSafe oplaaddoosje.

Pluspunten:

  • Als je Apple gewend bent, dan wil je waarschijnlijk niks anders en koop je deze oordopjes of die op nummer 6. (Die zijn iets goedkoper.)
  • De oordopjes klemmen goed in je oor zonder extra hard aan de binnenkant van het oor te drukken.
  • De noise cancelling bij deze oordopjes werkt heel fijn.

Minpunten:

  • Bij bijna alle Apple oortjes is de pasvorm heel persoonlijk. Bij andere oortjes krijg je namelijk vaak een set met grotere en kleinere rubberen dopjes om er zelf eentje te kiezen die bij jouw formaat en vorm oren het lekkerst zit. Wij zouden deze draadloze oortjes (gezien de prijs) niet kopen zonder ze van te voren via een kennis of vriend in het oor gevoeld te hebben. (En beweeg ook even flink, zodat je zeker weet dat ze goed blijven zitten.)

4. Samsung – Galaxy Buds Plus

Deze strakke, zwarte oordopjes hebben een flinke glans en ze kosten rond de 150 euro.

Pluspunten:

  • Het geluid uit deze draadloze oordopjes is erg fijn.
  • De batterij gaat best lang mee.

Minpunten:

  • Ze zijn wel iets opvallender in je oren, omdat een deel van het design buiten je oorschelp zichtbaar is. Dat vind je prettig of niet.

5. Sennheiser – Momentum True Wireless

De Sennheiser oordopjes kosten iets minder dan 150 euro en de kleur is zwart met op de buitenkant een zilveren vlakje met het logo.

Pluspunten:

  • Deze batterij doet het gemiddeld iets langer dan de meeste anderen in deze review.
  • Met de ingebouwde microfoon is het prima bellen.
  • Sennheiser staat bekend om zijn degelijke kwaliteit en dat merk je ook aan deze draadloze oortjes.
  • Vooral de bas in het geluid is bijzonder mooi.

Minpunten:

  • Wij merkten wel opstartproblemen met het regelen van de connectie via de app die Sennheiser faciliteert. Daar mogen ze nog verbeteringen in treffen.

6. Apple – Air Pods 3

Het tweede Apple product in deze lijst is de Air Pods 3 van rond de 175 euro.

Pluspunten:

  • De batterij van deze draadloze oordopjes gaat echt lang mee.
  • Over het geluid kunnen we bij Apple duidelijk zijn: niks over te klagen.

Minpunten:

  • Net als bij de vorige oordopjes is het even passen van te voren om zeker te weten dat deze je ook voor langere tijd fijn zullen zitten. Je oren kun je immers niet veranderen en knellende oordopjes kunnen echt vervelende klachten opleveren.

7. Sony – WF-1000XM4

De oordopjes zijn in het zilver/wit en zwart verkrijgbaar en ze kosten net boven de 200 euro.

Pluspunten:

  • De kleur is niet spierwit en dat vinden we mooier. Het staat iets warmer bij de huid rond de oren. De zilveren details zijn ook leuk.
  • Ook bij deze oordopjes gaat de batterij aanzienlijk langer mee dan bij de meesten.

Minpunten:

  • Er zit een microfoon op, maar bellen zouden we met deze draadloze oordopjes toch niet aanraden. Het geluid is zo onprettig dat je amper verstaanbaar bent.

8. JBL – Live PRO+

De Live PRO+ oordopjes zijn in het zwart, wit, roze en crème te krijgen.

Pluspunten:

  • Dit zijn – met net boven de 50 euro – de goedkoopste draadloze oordopjes in deze review. We zouden deze aanraden voor kinderen die voor het eerst met hun eigen spaargeld draadloze oordopjes willen kopen.
  • De batterij gaat echt gigantisch lang mee  en dat is ook wat je eraan kunt waarderen.

Minpunten:

  • Voor dit geld moet je geen topproduct verwachten als het om noise cancelling gaat. Voor de rest werken de oortjes prima.

Extra tip: draadloze oordopjes zijn echt een ideaal cadeau om te geven. Vooral de best wel goedkope van JBL. Heb je bijvoorbeeld een Bol Cadeaukaart? Check je saldo dan meteen en schaf er eentje aan.

Beste draadloze oordopjes – wat zeggen Consumentenbond, Radar en Kassa?

Radar heeft vorig jaar nog een test tussen verschillende draadloze oordopjes gedaan, maar deze test betrof maar zes verschillende merken. Apple en Jabra scoorden overigens het beste in deze test. De Consumentenbond heeft dit jaar maar liefst 160 apparaten voor geluid op je oren getest en ook zij geven aan dat draagcomfort, batterijduur en de kwaliteit van het geluid de belangrijkste aspecten zijn. Dat je oordopjes zo af en toe moet schoonmaken is duidelijk. Kassa geeft aan hoe je dat doet.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar oordopjes die draadloos zijn

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Conclusie draadloze oordopjes

Alle oordopjes in deze top 8 liggen tussen de 50 en 260 euro en dat is best een groot prijsverschil. Wij zouden daarom ook echt even kijken naar de persoon die ze koopt, want als je ze voor een ander koopt en het is een kind, laat je die van 260 euro beter nog even liggen. Verder gaat het vooral om de functies die je verwacht. Gaat het alleen om muziek luisteren? Of wil je ook goed kunnen bellen met de draadloze oordopjes? Het antwoord bepaalt welke voor jou beter presteert.