De top 7 met beste draadloze oordopjes onder de 100 euro
Wireless earbuds of draadloze oordopjes zijn niet altijd prettiger dan oordopjes met een kabel naar je telefoon, tablet of mp3-speler, maar in veel situaties geef je er wel de voorkeur aan. Tijdens het sporten bijvoorbeeld kan het veel handiger zijn om geen rekening met kabeltjes te hoeven houden. Je bent dan vrij om elke soort beweging te doen en niks zit je in de weg. In deze review behandelen we draadloze oordopjes onder de 100 euro, omdat er simpelweg een flink aantal goed presteren.
Overstappen naar draadloze oordopjes – tot een bedrag van 100 euro
Ik ben zelf niet zo handig met kleine dingen. Ik raak ze nogal snel kwijt, gewoon in huis of onderweg. In huis vind ik ze dan uiteindelijk wel weer een keertje terug, maar buitenshuis kleine items verliezen geeft niet alleen vaak teleurstellingen, maar kost ook veel geld. Nadat ik – alweer – een paar dure oordopjes was kwijt geraakt, besloot ik de goedkopere oordopjes een kans te geven. De kwaliteit vond ik helemaal niet tegenvallen en daarom besloot onze redactie een top 7 samen te stellen.
Onze aanraders voor draadloze oordopjes tot 100 euro
- Beste oordopjes – JBL – Live 300 TWS draadloze oordopjes
- Beste waterdichte draadloze oordopjes – Jlab Epic Air Sport ANC
- Goedkoopste draadloze oordopjes – Samsung Galaxy Buds Live
Aanrader per categorie: | Beste uit de test: |
---|---|
Beste oordopjes voor rond de 100 euro: | JBL – Live 300 TWS: Onze ervaring was dat deze oordopjes uitstekend zitten en verder bieden ze een bijzonder diepe bass. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com) |
Beste waterdichte draadloze oordopje: | Jlab Epic Air Sport ANC: Deze draadloze sportoordopjes hebben een uitstekende accu en zijn goed beschermd tegen transpiratie. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com) |
Goedkoopste degelijke draadloze oordopjes: | Samsung Galaxy Buds: Uit onze test bleek dat je op het gebied van noice cancelling een beetje inlevert, maar voor de rest een uitstekende sound krijgt. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com) |
Waarom draadloze oordopjes tot 100 euro reviewen?
Of je nu – net als ik – niet zo handig bent met kleine objecten en ze vaak verliest, of een paar goedkopere draadloze oordopjes voor je kind wilt kopen, je moet dan wel weten wat goede oordopjes zijn voor het bedrag dat je betaalt. Met de allergoedkoopsten haal je vaak rotzooi in huis. Ze doen het maar een paar keer, laden niet meer compleet op of het geluid is helemaal niet prettig. Je wilt het beste van beiden: niet te veel betalen, maar toch kwaliteit.
Waarom uitkijken bij draadloze oordopjes kopen?
Je hebt verschillende draadloze oordopjes en je moet natuurlijk wel weten waar je naar op zoek bent. Als je gewoon maar iets op internet aanklikt en bestelt, kun je nog wel eens voor verrassingen komen te staan. De accessoires die erbij zitten waren onbekend of de manier van opladen had je liever anders gezien. Sommige draadloze oordopjes tot 100 euro zijn wel draadloos in de zin dat er geen kabel naar je apparaat loopt, maar er gaat wel een kabel van het ene naar het andere oordopje.
Moet je dan niet toch voor wat duurdere draadloze oordopjes gaan?
Als er blijkbaar allerlei rommel op de markt gebracht wordt en je als klant soms niet meer weet naar welke specificaties je moet kijken en of de fabrikant wel eerlijk is over die specificaties, hoe kies je dan een goede set oordopjes? Is de prijs dan niet het belangrijkste criterium om je keuze voor draadloze oordopjes op te baseren? Dat was precies wat wij ons afvroegen in deze test met oordopjes tot 100 euro. We hebben echter bewezen dat je voor kwaliteit niet per definitie meer hoeft te betalen.
Welke specificaties zijn van belang bij draadloze oordopjes?
Om niet aan al te veel details te willen voldoen en het te moeilijk te maken, hebben we de oordopjes op de volgende punten vergeleken:
- Prijs
- Kleur
- Draagcomfort
- Soort draadloze oordopjes (met sportoortjes bijvoorbeeld)
- Extra’s, zoals een oplaaddoosje
- Speciale eigenschappen, zoals noise cancelling
Hoe we de oordopjes daarna getest hebben
Om de test goed te kunnen uitvoeren, hebben we zo’n 25 sets met draadloze oordopjes besteld die onder het bedrag van 100 euro lagen. Er zit een vreemde eend in de bijt bij en dat komt door een collega op de redactie die de nummer 7 al in bezit had voor we de test deden. We leggen echter verderop uit waarom we de nummer 7 toch aan deze lijst toegevoegd hebben. Alle oordopjes zijn tijdens het dragen met elkaar vergeleken en de testperiode duurde per set een halve dag.
De top 7 met beste oordopjes tot 100 euro – draadloos
1. JLab – Epic Air Sport ANC draadloze oordopjes met oplaadcase
Het zijn zwarte oordopjes en ze hebben een haakje dat om de oren past tijdens het sporten.
Pluspunten:
- Door deze haakjes verlies je de oordopjes niet bij het maken van diverse bewegingen. Ze zitten lekker stevig.
- De noise cancelling vinden we erg prettig, ook tijdens het werken als er verderop collega’s zitten te vergaderen.
- Flinke sporters zullen deze oordopjes ook waarderen, want ze kunnen goed tegen zweet, niet alleen op functioneel gebied, maar ook op het vlak van draagcomfort.
Minpunten:
- Je moet wel precies de goede oren hebben om de voorgevormde haakjes voor langere tijd prettig te kunnen dragen.
2. Eardopes – B6 Pro draadloze oordopjes met wireless charger
Dit zijn kleine, zwarte oordopjes met een zwart doosje met rode lus of haak.
Pluspunten:
- Het zwarte opbergdoosje klapt open en dan zitten de oordopjes ieder aan een kant opgeborgen.
- Ook deze oordopjes hebben noise cancelling.
- De batterij kan tot meer dan 10 uur meegaan en dat is prettig als je lang met het openbaar vervoer naar je dagelijkse bestemming op weg bent of wanneer je in het weekend veel naar muziek of de radio luistert.
- Wat we erg fijn vonden, was de zeer korte oplaadtijd.
Minpunten:
- Je zou met deze oordopjes ook moeten kunnen bellen, maar dat ging in de test niet helemaal goed.
3. JBL – Live 300 TWS draadloze oordopjes
De oordopjes van JBL zijn wit met een zilveren randje aan de buitenkant.
Pluspunten:
- Er zit een opbergdoosje bij waar je de oordopjes rechtop in zet.
- JBL staat vaak bekend om zijn fijne basgeluiden en dat is bij deze oordopjes ook het geval.
- Het doosje wordt ook gebruikt om de oordopjes weer op te laden.
- De oordopjes zitten fijn in de oren en het geluid is gewoon goed.
Minpunten:
- De oordopjes zijn prima voor muziek, maar de connectie bij films kijken loopt wat vertraging op, waardoor je beeld en geluid niet tegelijk krijgt.
4. Samsung – Galaxy Buds Live met noise cancelling
Ook hier gaat het om witte oordopjes in een beschermdoosje met oplaadfunctie.
Pluspunten:
- Deze oordopjes hebben een parelmoer glans en dat vinden we mooier dan gewoon wit. Dat ziet er namelijk vaak heel erg plastic uit.
- De batterij van deze oordopjes doet het echt gigantisch lang, zeker als je het met de andere oordopjes in deze test vergelijkt.
- Vooral het veel betere geluid valt op.
Minpunten:
- De noise cancelling functie werkt bij deze oordopjes niet zo goed als bij andere merken. Het zijn echter de goedkoopste draadloze oordopjes in deze test, dus je moet je afvragen of je echt alle specificaties wel nodig hebt.
5. JBL – Tune 230 NC TWS draadloze oordopjes met noise cancelling
Deze oordopjes hebben een huidskleur die officieel ‘zand’ heet. Je krijgt ze ook in het wit, zwart en blauw.
Pluspunten:
- De kleur valt veel minder op in je oren als je het vergelijkt met bijvoorbeeld witte of zwarte draadloze oordopjes. Die trekken veel meer de aandacht.
- Het geluid is in de basis goed.
Minpunten:
- Ook bij deze oordopjes laat de noise cancelling te wensen over.
- Verder heeft dit oortje een ‘stokje’ dat altijd buiten de oren blijft hangen en dat vind je wel of niet lekker zitten.
6. Sony – WF-XB700 draadloze oordopjes
Deze oordopjes zijn zwart, maar je krijgt ze ook in het donkerblauw.
Pluspunten:
- Het opbergdoosje geldt ook als laadstation voor de oortjes. Als je het doosje dus bij je hebt, kun je tussentijds de oordopjes weer opladen en dan verder luisteren.
- Je kunt de oordopjes aanpassen met de set extra dopjes. Je kiest dus welke dopjes je op de oortjes wilt zetten om een goede pasvorm te krijgen.
Minpunten:
- De batterij doet het iets minder lang dan bij de meeste andere oordopjes in deze test.
- Deze oordopjes zijn wat groter van formaat dan de meeste anderen in deze top 7.
- Ook deze oortjes hebben vertraging tijdens het afspelen van geluid bij films of series.
7. Apple – Air Pods 2 met opbergcase
Met deze Apple Air Pods smokkelen we een beetje, want ze kosten iets meer dan de maximumgrens van 100 euro die we oorspronkelijk voor deze test gesteld hadden. Onze collega was echter zo blij met deze oordopjes, dat we ze je niet wilden onthouden. Bestel je ze met een gewoon oplaadstation in plaats van de draadloze case? Dan zit je ongeveer 30 euro boven onze limiet voor deze test.
Pluspunten:
- De batterijduur is optimaal.
- Het geluid is goed en de Air Pods zijn super als je meer producten van Apple gebruikt. Koppelen aan al deze apparaten is een makkie met Apple, zoals je mag verwachten.
Minpunten:
- Niet iedereen vindt het draagcomfort van deze oordopjes even prettig door de uitstekende pootjes buiten het oor.
- Wil je de draadloze oplader? Dan ben je gemiddeld 40 euro meer kwijt en zit je dus bijna op 200 euro in plaats van net boven de 100 euro.
Beste draadloze en betaalbare oordopjes uit de test volgens Consumentenbond
Radar heeft een interessante vergelijkingstest gedaan waarbij ze duurdere en goedkopere draadloze oordopjes uitgeprobeerd hebben. Verder besteedt de Consumentenbond aandacht aan de nadelen van draadloze oordopjes. Een minder fijn onderwerp, maar wel een belangrijk item, is dat van Kassa. Zij gaan namelijk in op het schoonmaken van je oordopjes. Geen fijn klusje, maar wel nodig om zowel de oordopjes goed te houden en je oren zuiver te houden.
Gebruikte bronnen voor dit onderzoek
- https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/draadloze-oordopjestest-werken-duurdere-beter-dan-budgetversies/
- https://www.consumentenbond.nl/koptelefoon/draadloze-oordopjes
- https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/vieze-oordopjes-zo-maak-je-ze-schoon
Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:
- Ontsnap aan de wereld met de beste draadloze oordopjes met noise-cancelling.
- Vind de perfecte sportpartner met onze selectie van de beste draadloze oordopjes voor sport.
- Ervaar ultieme stilte en geluidskwaliteit met de beste koptelefoon met noise-cancelling.
- Superieure geluidservaring voor een zachte prijs: de beste koptelefoons onder 100-150 euro.
- Draadloos luisterplezier: ontdek de beste draadloze oordopjes voor elke gelegenheid.
Kortom
Zoek je nog draadloze oordopjes en wil je niet meer uitgeven dan 100 euro? Dan kun je met de zeven sets met oordopjes in deze review een nieuwe set in huis halen.