De top 9 met beste draadloze oordopjes met noise cancelling
De een zweert bij een on-ear koptelefoon, terwijl de ander niet meer zonder in-ear oordopjes kan leven. Wie van muziek houdt of regelmatig handsfree wil bellen, kan tegenwoordig zoveel meer met draadloze oordopjes en dat komt vooral door de noise cancelling functie die eraan toegevoegd is. Vroeger kon je diegene aan de andere kant van de lijn amper verstaan door het omgevingsgeluid, maar nu heb je daar geen (of in ieder geval veel minder) last van met noise cancelling.
De zoektocht naar onze beste draadloze oordopjes met noise cancelling
We zijn al langer nieuwsgierig naar de verschillen tussen gewone oordopjes en die met noise cancelling. Dat draadloze aspect daar zijn we inmiddels al meer aan gewend, maar het kunnen verminderen van ruis is wel een gave toevoeging. Voor deze test gingen we daarom op zoek naar wat de beste draadloze oordopjes met noise cancel functie zijn. Er zijn merken die het namelijk veel beter voor elkaar hebben als het gaat om de nieuwste technieken toepassen.
Onze #1 keuze: de beste draadloze oordopjes met noise cancelling functie
- Beste prestaties – Bowers & Wilkins PI 7 oordopjes met USB-C connectie
- Op de tweede plek – BOSE Quiet Comfort earbuds
- Beste verhouding tussen prijs en kwaliteit – Sony LinkBuds S
- Meest budgetvriendelijke variant – LG Tone Free DFP8 UV Nano
Aanrader per categorie: | Beste uit de test: |
---|---|
Beste oordopjes op het gebied van prestaties | Bowers & Wilkins PI 7: We zijn helemaal weg van het glasheldere geluid wat deze oordopjes jou kunnen bieden. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com) |
Beste comfortabele oordopjes | BOSE Quiet Comfort earbuds: deze geven een vol en krachtig geluid en zitten volgens de redactie zeer prettig in je oor. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com) |
Beste verhouding tussen prijs en kwaliteit | Sony LinkBuds S: Uit de test kwam dat deze oordopjes uitstekend geluid bieden voor een redelijke prijs. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com) |
Waarom deze keer oordopjes met noise cancelling reviewen?
Nu mogen we weer allemaal naar kantoor of naar school, maar tijdens de coronacrisis zaten we ineens met zijn allen thuis en moest er wel gewoon doorgewerkt of doorgeleerd worden. Dat zorgde voor vreemde situaties, want ineens was iedereen tegelijkertijd thuis en moest er ook nog geconcentreerd gewerkt kunnen worden. Niet iedereen kan met iets op zijn oren die concentratie opbrengen, maar voor sommigen kan rustige of juist oppeppende muziek wel werken.
Waarom je oplet bij je keuze voor draadloze oordopjes met noise cancelling
Je staat er misschien helemaal niet bij stil, maar net zoals het bij het kopen van nieuw bestek tegen kan vallen als je de eerste keer de lepel uit de set in je mond steekt, zo kan dit ook teleurstellen bij draadloze oordopjes. Niet alleen of de noise cancelling functie wel sterk genoeg werkt, maar ook de pasvorm van de oordopjes in je oor kunnen te wensen overlaten. Als je dan weet dat een fatsoenlijke set oordopjes minimaal 100 euro kost, wil je wel zeker weten dat die van jou lekker zitten in je oren.
Je kunt toch niet alle oordopjes van te voren in je oren stoppen en uitproberen?
Eigenlijk zijn wij op de redactie van mening dat je dit wel zou moeten kunnen doen. Laat ze er maar net zoiets op verzinnen als bij het passen van schoenen waar je van die plastic sokjes krijgt. Alles draait om pasvorm of draagcomfort, dus het enige dat er dan op zit is passen. Staat de fabrikant hier om te springen? Nee, want ze vinden het te lastig om iets te ontwerpen dat de klant hun oordopjes laat passen voordat ze een aankoop doen. Lekker makkelijk toch? En maar geld vangen.
Beoordelingscriteria bij draadloze oordopjes met noise cancelling
Wat op nummer een van dit lijstje staat, mag al wel duidelijk zijn, maar er zijn nog meer relevante aspecten bij draadloze oordopjes met noise cancelling:
- Draagcomfort
- Batterijduur
- Kleur en design
- Prijs
- Met of zonder microfoon om te bellen
- Kwaliteit van de noise cancelling functie
Hoe we de oordopjes daarna getest hebben: onze bevindingen
Voor deze test hebben we als eerste een inventarisatie gedaan van welke oordopjes we zelf op dit moment hebben. Zoals we al zeiden heeft de coronacrises flink wat invloed gehad op onze thuiswerkplek en we keken daarom wie wat had aangeschaft en of er oordopjes met noise cancelling bijzaten. Dat leverde al een interessant lijstje op, daarna zijn we gaan kijken of er nog nieuwe draadloze oordopjes op de markt zijn gebracht en hebben we een vergelijkingstest gedaan.
De top 9 met beste draadloze oordopjes met noise cancelling
1. Bowers & Wilkins – PI 7 draadloze oordopjes met USB-C connector
Deze oordopjes zijn wit met matgoud.
Pluspunten:
- Het design vinden we echt prachtig en deze oordopjes onderscheiden zich van de overige merken, vooral als er alleen maar zwarte in het assortiment zitten.
- De noise cancelling functie werkt naar behoren en de microfoon doet het goed. Je bent duidelijk verstaanbaar voor je gesprekspartner.
Minpunten:
- Alleen de batterijduur laat wat ons betreft wat te wensen over, want je moet al redelijk snel weer opladen. Een volledige werkdag ga je het met deze draadloze oordopjes in ieder geval niet redden.
- Ook de prijs zal voor sommigen een reden zijn om voor een ander merk te gaan.
2. BOSE – Quiet Comfort Earbuds
De oordopjes zijn wit en er zijn lichtgrijze details, zoals de merknaam en de rubberen dopjes die in je oren gaan.
Pluspunten:
- Je krijgt deze set ook in het zwart als je dat liever hebt.
- Het draagcomfort van deze oordopjes is zeer goed en je krijgt er ook een setje met verschillende maten rubberen dopjes bij om jouw maat op de earbuds te zetten.
- Het geluid is perfect en de noise cancelling doet wat hij moet doen.
- De oordopjes blijven ook fijn zitten tijdens het sporten.
Minpunten:
- Het gaat nog steeds om oordopjes van boven de 200 euro en telefoongesprekken in een winderige omgeving voeren is lastiger.
3. Apple – Air Pods Pro met MagSafe opbergdoosje
De bekende Apple oordopjes zijn wit van kleur en de pootjes steken uit als je ze in hebt.
Pluspunten:
- Als jij al meer producten van Apple in huis hebt, dan wil je deze waarschijnlijk ook gewoon hebben. De aansluiting op andere Apple apparaten is geweldig en het werkt net als altijd bij dit merk, heel intuïtief.
- De aparte transparency functie (handig wanneer je onderweg bent) werkt geweldig en omschakelen is snel gedaan. Dat is veiliger voor jouzelf en de omgeving waarin je je begeeft.
Minpunten:
- De Apple oordopjes met noise cancelling zijn duurder dan 200 euro en als het om het geluid gaat, doen ze het niet altijd beter. We snappen echter dat het merkt op zich veel mensen trekt.
4. Sony – LinkBuds S draadloze oordopjes met noise cancelling
Deze draadloze oordopjes met noise cancelling zijn in zwart, wit en beige te krijgen.
Pluspunten:
- Deze oordopjes vallen veel minder op door hun formaat. Ze zijn dus veel kleiner dan andere merken in deze review en als je al kleinere oren hebt, wil je niet van die grote knoppen zien.
- Door hun kleinere formaat zijn ze ook veel minder zwaar in je oren.
- De batterij van deze oordopjes doet het veel langer en daardoor hoef je niet zo vaak op te laden.
Minpunten:
- Je moet de oordopjes regelmatig updaten om de laatste functies bij te werken of mogelijke gebreken op te lossen. Soms werken ze niet samen namelijk.
5. LG – Tone Free DFP8 UV Nano met active noise cancelling
Deze LG oordopjes krijg je in het wit en zwart.
Pluspunten:
- Er zit net als bij Apple zo’n klein stokje aan de buitenkant. Het design lijkt dus op elkaar, terwijl je voor deze oordopjes niet de Apple-prijs hoeft te betalen. (rond de 100 euro)
- De batterijduur is veel langer dan vele anderen in deze top 9.
- De microfoon werkt prima en ook de noise cancelling werkt fijn.
- De pasvorm is goed.
Minpunten:
- Net als bij vele andere oordopjes met noise cancelling werken ze op de fiets niet altijd goed vanwege de wind die langs je hoofd ruist.
6. Sony – WF-1000XM4 draadloze oordopjes met noise cancelling
Deze oordopjes van Sony zijn in het zwart en beige/zilver te koop.
Pluspunten:
- De batterij doet het veel langer en als je ook de oplaadcase nog bij je hebt, overbrug je een nog langere periode.
- Het geluid is perfect en de noise cancelling werkt goed.
Minpunten:
- Bellen met deze oordopjes gaat minder goed dan je zou verwachten.
- De prijs ligt wel weer boven de 200 euro.
7. Samsung – Galaxy Buds Pro met noise cancelling
De Galaxy Buds Pro zijn te krijgen in zilver, wit, zwart en paars/blauw.
Pluspunten:
- De achterkant van de oordopjes is mat van kleur, maar de voorkant is glanzend. Dat is leuk als je je oordopjes op wilt laten vallen. (zeker als je dan ook nog die paarse kleur kiest)
- De prijs van deze oordopjes valt mee, want ze kosten net iets meer dan 100 euro.
- Deze batterij doet het nog veel langer dan alle vorigen.
Minpunten:
- De noise cancelling functie laat soms wel iets te wensen over. Als je de oortjes specifiek hiervoor koopt, zijn er waarschijnlijk betere modellen in deze top 9.
8. Sony – WF-1000XM3
De tweede set met Sony oordopjes is in zwart en zilvergrijs te krijgen.
Pluspunten:
- De kwaliteit van het geluid van deze oordopjes is goed en ze zitten lekker in je oren.
- De oplaadcase is een stuk kleiner en praktischer dan bij andere oordopjes.
Minpunten:
- Het design van deze oordopjes vinden we persoonlijk iets minder, omdat een deel naar voren steekt als je ze in je oren hebt gedaan. Wij houden toch van een minder opvallend ontwerp.
- Pairen met meerdere apparaten is een flinke klus en laat soms te wensen over.
9. Sennheiser – Momentum True Wireless 3
De Sennheiser draadloze oordopjes zijn in wit, zwart en donkergrijs te koop.
Pluspunten:
- Het geluid van deze oordopjes is gewoon goed.
- De pasvorm is perfect bij onze testleden.
Minpunten:
- De prijs kan wel een struikelblok vormen, want ze kosten bijna 250 euro.
Beste draadloze oordopjes met noise cancelling uit de test volgens consumentenorganisaties
Kassa laat een expert noise cancelling uitproberen en beschrijft de bevindingen. Bij de Consumentenbond kun je een vergelijker uitproberen om er achter te komen welke oordopjes voor jou het prettigst zijn. Je kunt in de vergelijker een aantal filters instellen. Radar heeft 50 koptelefoons met noise cancelling getest, maar dit zijn niet allemaal in-ear oordopjes.
Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar noise cancelling oordopjes
- https://www.bnnvara.nl/videos/153218
- https://www.consumentenbond.nl/koptelefoon/vergelijker
- https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/maandag-in-radar-verkeerd-energielabel-noise-cancelling-koptelefoons/
Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen:
- Verken de wereld van stilte: Ontdek wat noise-cancelling is en hoe het jouw luisterervaring kan transformeren!
- Vind rust in een rumoerige wereld met de beste noise-cancelling koptelefoons die we grondig hebben getest!
- Upgrade je sportroutine met de beste draadloze oordopjes die zweet en beweging trotseren – onze topselectie!
- Ongeëvenaarde vrijheid en kwaliteit: ontdek de beste draadloze Bluetooth koptelefoons van dit moment.
- Geniet van topgeluid zonder de bank te breken: de beste draadloze oordopjes onder €100 volgens onze experts.
Afsluiting
Wij zouden je adviseren vooral te kijken naar waarom noise cancelling zo belangrijk voor je is en op welke momenten en plekken je deze functie wilt gebruiken. Verder hoef je niet altijd op de prijs af te gaan, want er zijn modellen oordopjes die minder dan de helft van de duurste in deze review kosten en die kunnen voor jou zelfs beter zijn.