Inhoud van deze pagina:

Gitaarles van Koen ervaringen: een uitgebreide review van deze unieke gitaarlessen

Ben jij altijd gek geweest op gitaar, maar heb je nooit de kans gehad het te leren spelen? Geen enkel probleem, want met Gitaarles van Koen leer je eenvoudig en snel de gitaar te bespelen. Gitaar is makkelijker dan je misschien denkt. Zolang je maar de juiste training krijgt. Benieuwd wat Koen voor jou kan betekenen? In dit artikel bespreken we wat de lessen inhouden.

Onze zoektocht naar de allerbeste online gitaarlessen

Gitaarspelen is leuk en uitdagend. Je denkt misschien dat je er niet voor in de wieg gelegd bent en bent er daarom nooit aan begonnen. Maar dat is de verkeerde manier van denken: oefening baart kunst. Veel van onze redactieleden die op latere leeftijd een instrument hebben opgepakt, dachten in eerste instantie ook dat ze er niets van zouden kunnen. Maar niets bleek minder waar. We hebben de lol van het muziekspel ontdekt en willen niet meer ophouden.

Wat maakt ons geschikte online gitaarles reviewers?

De meeste van ons hebben muziekles gehad (ook buiten school om). Daar komt bij dat enkele van ons via gitaarles de gitaar hebben leren bespelen. We weten inmiddels precies wat wel en niet werkt bij gitaarles en waar je op moet letten als je de gitaar langzaam uitvogelt. Bovendien is het schrijven van reviews iets dat in ons bloed zit. We doen dit met passie.

Blijf kritisch op het complete gitaarles aanbod

Goed gitaar kunnen spelen en goed kunnen uitleggen hoe je gitaar moet spelen zijn twee heel verschillende dingen. Niet iedereen die iets goed kan, kan het automatisch ook goed uitleggen. Net als met elke andere vorm van les, geldt dat er veel verschil in kwaliteit in zit. Sommige gitaarlessen zijn van uitzonderlijke kwaliteit en anderen laten te wensen over. Het is aan ons om uit te volgen in welke van de twee categorieën Gitaarles van Koen valt.

Onze aanvankelijke scepsis over online gitaarles

Natuurlijk zijn we altijd wat sceptisch als we over een nieuwe gitaarles horen. Enthousiasme is pas op zijn plek als we de gitaarles in de praktijk hebben kunnen uitproberen. Dan pas weten we of de gitaarles echt van hoge kwaliteit is en of je er op lange termijn iets aan hebt. Toen onze vreugde kunnen we je vertellen dat Gitaarles van Koen ons zeer goed is bevallen.

Wat belooft een platform als Gitaarles van Koen: wat zijn zulke beloften waard?

Gitaarles van Koen belooft je leuke en interessante lessen. In korte tijd zul je de gitaar leren spelen en dat tegen een lage prijs. Maar er zal vast ook wel een moment komen dat je geen zin hebt om te lessen en dat het leren moeizamer gaat dan gehoopt. Gitaarles volgen is niet alleen maar plezier maken, het is ook een kwestie van discipline en van volhouden tot je slaagt.

Gitaarles van Koen beoordeeld op basis van deze criteria

Een goede gitaarles is een gitaarles die aan het volgende voldoet:

 • Je leert de basis van het gitaarspel
 • Per les leer je iets nieuws (duidelijke indeling van lessen)
 • Je hebt het gevoel dat je echt vooruitgang boekt
 • Je krijgt feedback – kunt leren van je fouten
 • Je leert hoe je beginnersfouten kunt voorkomen
 • Je kunt oefenen wanneer je wilt
 • De instructievideo’s zitten duidelijk in elkaar
 • De gitaarlessen zijn scherp geprijsd.

Onze Gitaarles van Koen onderzoeksdata

Er is maar één manier om erachter te komen hoe goed de Gitaarles van Koen echt is en dat is door de gitaarlessen zelf uit te proberen. Dat is dan ook precies wat twee redactieleden van ons gedaan hebben. Muzikaal zijn ze zeker, maar voor ze met de cursus begonnen, wisten ze nog niets van gitaarspel af. Als aanvulling op dit praktijkonderzoek hebben we vele reviews bekeken.

In het kort: wat is Gitaarles van Koen precies?

Gitaarles van Koen is een online methode om gitaar te leren spelen. Je leert stap voor stap de basistechnieken op de gitaar en werkt stukje bij beetje toe aan het spelen van je eerste liedje. Je leert hoe je je handen neer moet zetten en hoe je de snaren het beste aanslaat. Bovenal ontdek je dat je niet per se super muzikaal aangelegd hoeft te zijn om de gitaar te bespelen.

En wie is dan Koen?

Koen is Koen Snoek, een typische Volendammer die sinds zijn tiende gitaar speelt. Wel heeft hij een uitstekende gitaarleraar gehad: Jaap Kwakman, gitarist van de 3 J’s. Van hem leerde Koen de juiste technieken nadat hij zichzelf bij een eerdere (slechte) gitaarleraar eerste de verkeerde technieken had eigengemaakt. Koen heeft bovendien jarenlang ervaring met op het podium staan. Hij weet precies wat er bij gitaarspel zelf en bij optreden komt kijken.

Hoe zien de lessen van Gitaarles van Koen er precies uit?

Gitaarles van Koen vindt plaats aan de hand van een duidelijk stappenplan. Je ontdekt stap voor stap een nieuwe en uitdagende les aan de hand van een bewezen methode. Bovendien krijg je, behalve toegang tot HD videolessen, ook toegang tot printbare PDF bijlagen en MP3 bestanden. Je kunt onbeperkt gitaarlessen kijken, wanneer je maar wilt en zo vaak je maar wilt. Gitaarles van Koen werkt via de TABS methode, waarbij noten leren lezen overbodig is.

Onze ervaringen met Koen: we hebben deze resultaten geboekt

De twee redactieleden die wij de volledige Gitaarles van Koen hebben laten volgen, zijn er erg over te spreken. Hoewel zij muzikaal zijn ingesteld, was de gitaar voor hen een vreemd instrument. Toch merkten zij dat ze dankzij de handige testmethode de kneepjes in korte tijd onder de knie kregen. De video’s zitten uitstekend in elkaar. Ook het aanvullende materiaal is prima.

Welke kosten ben je kwijt bij Gitaarles van Koen?

De Gitaarles van Koen is helemaal niet duur: je betaalde eerst 147 euro, maar nu slechts 77 euro. Dat is geen geld als je het vergelijkt met de kosten die je maakt als je een muziekleraar inschakelt.

Is Gitaarles van Koen het geld waard?

Zeker weten, met 77 euro is er geen man overboord als de cursus je toch niet bevalt. Daar komt bij dat je oneindig lang toegang hebt tot het cursusmateriaal (zolang het online staat, natuurlijk). Stel dat je nu geen zin meer hebt om de cursus af te ronden, dan kun je er bij wijze van spreken over een jaar nog eens naar terugkeren. Je bepaalt zelf wanneer je leert.

Onze mening over de verschillende Koen diensten

Hieronder bespreken we in het kort wat de verschillende elementen en pakketten van Gitaarles met Koen precies inhouden. We vertellen je wat er allemaal te ontdekken valt en waar je op kunt letten als je geïnteresseerd bent. Je leert zowel de theorie als verschillende technieken. Ook leer je naar verloop van tijd liedjes van bekende en tijdloze bands spelen.

Dienst 1: Basiscursus gitaar leren spelen

Deze basiscursus is nu verkrijgbaar voor slechts 77 euro. Het online trainingsprogramma bevat de gehele basis. Je leert aan de hand van hapklare stukken hoe je de gitaar bespeelt, zonder dat je ergens aan hoeft te denken. Je leert de snaren bedienen en speelt na verloop van tijd je eigen liedjes. Ook leer je het belang van timing, ritme en slagen. Als extra voordeel heb je tijdens en na de cursus de mogelijkheid met gelijkgestemde cursisten in contact te komen.

Dienst 2: 7 dagen gratis Gitaarcursus

Deze 7 dagen durende gratis Gitaarcursus is voor iedereen die zijn of haar gitaardroom uitstelt. Voor de gratis cursus is geen voorkennis vereist. Je krijgt advies over de juiste gitaar voor beginners, krijgt voor één week aan inspirerend materiaal, een gitaarakkoordenboek PDF en je leert je eerste liedje op de gitaar te spelen. Kortom: je ontdekt of Koen bij je past of niet.

Uitgebreide extra’s

De Gitaarles van Koen bestaat uit meer dan alleen maar videobestanden. Zo is er nog meer online materiaal te vinden. Denk aan MP3 audio meespeelbestanden, net als uitgebreide bijlagen. Je krijgt een stap-voor-stap opleidplan, krijgt toegang tot een veilige en besloten cursisten Community, een maandelijkse gitaarchallenge en het PDF Gitaarakkoordenboek. Het hoogtepunt is het jaarlijkse kampvuurevent dat met cursisten op Texel wordt gehouden.

Onze criteriumscores voor Gitaarles van Koen

We geven Gitaarles van Koen de volgende cijfers:

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 9
 • Actueel – 9, mogelijkheid om vragen te stellen en jaarlijks kampvuurevenement
 • Hoeveelheid stof – 8.5
 • Is het diepgaand? – 8
 • Support – 8
 • Gebruiksvriendelijkheid – 8.5
 • Expertise van Koen – 9
 • Functionaliteiten – 8.5
 • Bonussen – 8

Wat maakt Gitaarles van Koen uniek ten opzichte van de concurrent?

Zoals gezegd, maak je met Gitaarles van Koen gebruik van een helder en direct stappenplan. Je krijgt week na week een nieuwe uitdaging, toegang tot een unieke en gemotiveerde omgeving en je hebt onbeperkt toegang tot de lesstof. Koen is erg betrokken bij zijn studenten en organiseert onder meer een jaarlijks kampvuurevenement. Zijn lessen zijn ook vanaf je tablet, computer, laptop of mobiel te volgen. Inmiddels heeft hij ruim 6000 cursisten gecoacht.

Een expert bespreekt Gitaarles van Koen

De expert die wij voor ons review naar Gitaarles van Koen hebben laten kijken, is hier ook erg over te spreken. Zij roemt vooral het feit dat de cursus lekker laagdrempelig is en dat iedereen – jong en oud – er toegang toe heeft. De videolessen zitten logisch in elkaar, zijn niet te moeilijk, maar dagen wel uit. De kans is groot dat cursisten ook echt gemotiveerd blijven.

Waarom je aan een gratis gitaaralternatief online weinig hebt

Het internet staat vol gratis gitaartips en lessen. Het probleem met deze gratis lessen is alleen dat ze nogal beperkt zijn. Je vindt op YouTube bijvoorbeeld twee goeie lessen, maar merkt dat les drie ontbreekt. Je hebt een goed begin gemaakt, maar daarna loop je vast. Veel gratis materiaal is bovendien gebrekig en zit niet heel goed in elkaar: je leert er niet de dingen die je zou moeten leren. Je leert bijvoorbeeld niet de juiste techniek en valkuilen vermijden.

Onze ervaringen met support: werden onze vragen goed behandeld?

Gitaarles met Koen heeft ook een prima supportsectie, al is hij wat beperkt. Dat de support wat beperkt is, is ook niet zo gek. Koen heeft maar een klein team om zich heen verzameld. Op zijn website kun je een contactformulier invullen, waarna er zo snel mogelijk contact met je wordt gezocht. Je vult je naam, e-mailadres en persoonlijke bericht in en stuurt dit naar infoa@gitaarlesvankoen.nl. Je kunt Koen ook via sociale media bereiken, of via 06-20399151.

Voor wie is Gitaarles van Koen geschikt?

Gitaarles van Koen is eigenlijk voor iedereen geschikt die altijd al eens gitaarles heeft willen hebben, maar daar nooit de mogelijkheid toe heeft gehad. De gitaarlessen zitten simpel in elkaar en zijn specifiek aangepast aan het beginnersniveau. Je zult merken dat je in korte tijd veel leert.

Wat moet je voor gitaarsucces overhebben?

Om gitaarsucces te boeken, moet je natuurlijk de nodige discipline hebben. Dat spreekt voor zich. Gitaarspelen is niet iets dat vanzelf gaat, hoe goed je docent ook is. Gitaarspelen is ook eerder een vaardigheid dan een talent. Je moet het jezelf aanleren en je moet gitaarspelen onderhouden. Kortom: zonder discipline kom je nergens. Ook als het even tegenzit, moet je verder.

Stappenplan: zo begin je met de gitaarlessen

Beginnen met de gitaarlessen van Koen is heel eenvoudig:

 1. Je gaat allereerst naar zijn website en kijkt of zijn verhaal je bevalt
 2. Je kunt beginnen met de 7 Dagen Gratis Gitaarcursus
 3. Bevalt de gratis cursus? Schrijf je dan in voor de betaalde Gitaarcursus
 4. Gefeliciteerd! Omdat de cursus digitaal is, kun je gelijk beginnen.

Hoe zijn gitaarlessen door de jaren heen geëvolueerd?

Gitaarles via het internet? Daar was twintig, of zelfs tien jaar geleden geen sprake van. Gelukkig is dat vandaag de dag wel anders. Er staat steeds meer cursusmateriaal online. We hebben het dan niet alleen over online muziekles, maar allerlei soorten cursussen. Er is een hoop mogelijk via HD video- en geluidopnamen. Met aanvullend materiaal en support kom je een eind.

Hoe vaak wordt het platform geüpdatet?

Koen doet zichtbaar zijn best zijn platform zo up to date mogelijk te houden. Dat merk je onder meer aan het feit dat er regelmatig vraag- en antwoordsessies zijn, dat er jaarlijks een kamvuurevenement plaatsvindt en dat je altijd de mogelijkheid hebt om vragen te stellen. Ook is de 7 Dagen Gratis Gitaarcursus een recente toevoeging om je moet Koens stijl bekend te maken.

Ervaringen van anderen met Gitaarles van Koen

De meeste mensen die iets over Gitaarles van Koen geschreven hebben, zijn hier erg over te spreken. Hieronder zullen we in het kort enkele reviews aan de hand van highlights bespreken.

Bullet-samenvatting: andere Gitaarles van Koen reviews

Dit is wat andere bekende reviewsites over Gitaarles van Koen te melden hebben:

RecensentSamenvatting review
Allesovergitaar.nlKoen Snoek is iemand die goed helder lesgeeft. De online methode is goedkoop, zit goed in elkaar en is op eigen tempo te volgens. Het maandelijkse live webinar is een waardevolle toevoeging.
Bgreat.nlDe reviewer is zeer positief over de Gitaarles met Koen. Deze zit uitstekend en logisch in elkaar. Leren blijft leuk. Je doet veel ervaring op tijdens de cursus en leert zelfstandig nummers spelen.
Gitaarplek.nlDeze beginners gitaarcursus geeft levenslang toegang, bevat uitgebreide bijlage en handige audiobestanden. Al met al zijn er genoeg voordelen om Gitaarles met Koen een echte aanrader te noemen.
Degitaargoeroe.nlDe reviewer vindt Gitaarles van Koen heel goed in elkaar zitten. De video’s hebben een optimale structuur en je krijgt prima ondersteuning. Je kunt aan alles zien dat Koen een ervaren docent is.
Muziekuniversiteit.nlDe reviewer geeft absoluut de voorkeur aan een online gitaarles boven ‘gewoon’ gitaarles nemen. Wat betreft online gitaarles zijn de lessen van Koen absoluut de allerbeste: een aanrader.

Alternatieven voor Gitaarles van Koen: welke vergelijkbare gitaarlessen zijn er?

Meeste waard voor je geldSixstrings.nl – krijg gitaarles van Jaap Kwakman
Deze zouden wij zeker bekijkenOnlinemuziekacademie.nl – heeft allerlei soorten lessen op muziekgebied, onder andere voor gitaar
Dit is de beste optie voor wie geïnteresseerd is in gitaarles voor beginnersOnlinegitaaracademie.nl – heeft gitaarles voor elk niveau

Conclusie: wel of niet met Gitaarles van Koen beginnen?

ReviewGitaarles van Koen
SamenvattingGitaarles van Koen is om meerdere redenen een echte aanrader: Koen is zeer gepassioneerd, betrokken bij cursisten en bovendien deskundig. Zijn online cursus heeft een heldere opbouw, bestaat uit solide oefenmateriaal en biedt de nodige extra’s. Je kunt het zo interactief maken als je zelf wilt.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.5.

Gitaarles van Koen garantie

Koen streeft ernaar 100% tevreden cursisten te hebben. Dat blijkt onder meer uit het feit dat je 14 dagen garantie hebt op de cursus. Bevallen de lessen van Koen toch niet? Dan kun je binnen die 14 dagen contact opnemen en zonder een reden op te geven je geld retour krijgen.

Kortingscode Gitaarles van Koen

Voor Gitaarles van Koen betaal je een vast bedrag. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is dat bedrag van 147 naar 77 euro teruggebracht: je krijgt de cursus voor bijna de helft van de prijs.

Is gratis beginnen met de gitaarlessen mogelijk?

Ja en nee, voor de cursus Gitaarles van Koen moet je altijd betalen. Maar wil je gratis ontdekken hoe Koen precies gitaarles geeft? Volg dan de 7 Dagen Gratis Gitaarcursus. Deze volledig vrije cursus is ideaal voor de beginner zonder voorkennis. Je ontvangt voor 1 week aan inspiratie.

Jouw gitaarles vervolgstap

Altijd al gitaarles willen volgen? Laat je dan door niets of niemand meer tegenhouden en ontdek wat er op gitaargebied allemaal mogelijk is. Je schrijft je vrijblijvend in voor Gitaarles van Koen. Je hebt 14 dagen bedenktijd: niet tevreden? Geld terug. Niet geschoten is altijd mis.

Heel veel gitaarplezier!

FAQ: veel gestelde vragen over Gitaarles van Koen

 • Wat als je nog geen gitaar bezit?

De gitaarcursus van Koen is speciaal gericht op de beginnende gitarist. Daar vallen ook mensen onder die nog geen gitaar hebben. Je wordt door Koen persoonlijk geholpen met het uitkiezen van de juiste gitaar. Je weet zeker dat je met een goede startgitaar thuiskomt.

 • Bestaat er succesgarantie?

Nee, succesgarantie heb je nergens. Gitaar leren spelen is niet iets dat je kunt door een spreuk op te zeggen. Je moet oefenen, oefenen, oefenen. Welke gitaarmethode je ook kiest, oefenen kun je niet vermijden. Gitaarspelen is geen talent, maar een vaardigheid. De één pakt het sneller op dan de ander. Maar wat vooral de doorslag geeft, is hoeveel discipline je hebt.

 • Hoe snel kun je starten?

Direct. Het grote voordeel van een online cursus is dat je kunt starten zodra je afgerekend hebt. Je krijgt direct toegang tot de ledenomgeving van Gitaarles van Koen en kunt met les 1 beginnen.

 • Hoe persoonlijk is de begeleiding?

Gitaarles van Koen is een kant en klare cursus die online wordt aangeboden. Je hebt dus niet direct contact met Koen. Wel zijn er maandelijkse live sessies waarin je met Koen contact kunt opnemen en vragen kunt stellen. Ook kun je Koen altijd telefonisch en via de mail bereiken. Je krijgt als lid toegang tot een geheime Facebook groep waar je elkaar vragen stelt.

 • Hoeveel tijd ben je kwijt aan de cursus?

Je bent langere tijd – meerdere weken – bezig met de cursus, maar dagelijks vraagt Koen niet meer dan 15 minuten van je. Sowieso belangrijk als je een muziekinstrument wilt leren spelen, is dat je je er dagelijks mee bezighoudt. Bij voorkeur kort dagelijks dan eenmalig lang.

 • Wat is beter 1 op 1 les of online gitaarles?

Dat is afhankelijk van wat het beste bij je past. 1 op 1 les geeft je de kans uitgebreid vragen te stellen. Plus je hebt een docent die je gemotiveerd kan houden en op kan peppen. Online les is stukken goedkoper. Je volgt de lessen waar en wanneer je wilt en volledig op eigen tempo.

Gratis media over Koen

De volgende links bieden extra info over Gitaarles van Koen:

 • YouTube kanaal van Gitaarles van Koen:

Op jouw succes!